Enjoy the Ride 5 mei 2019 Duindigt Wassenaar

Enjoy the Ride 5 mei 2019 Duindigt Wassenaar

De weergoden lieten zich niet van hun beste kant zien, maar dat heeft een 20 tal deelnemers niet weerhouden om zich te melden op het parkeerterrein van Renbaan Duindigt in Wassenaar. Daar werden 2 flinke tenten opgericht om eventuele regenbuien tegen te houden. Alle deelnemers hielden zich aan de eerder toegezonden startlijst en meldden zich om een plattegrond, een routebeschrijving en een Rabo-rugzakje met lekkers voor mens en dier onderweg in ontvangst te nemen. Er was koffie, koek en thee en de medewerking van Renbaan Duindigt om gebruik te maken van een toilet.

Onze suggestie om na de lange strandrit naar boerderij Meijendel als afwisseling de mooie ruiterroute binnendoor te nemen werd resoluut afgewezen. Wij komen toch voor het strand, dat hebben we thuis niet!

De route was met de gekleurde linten van de KNHS uitgezet, waardoor ook zonder de routebeschrijving goed de juiste weg kon worden gevonden. Onderweg hebben hier en daar een aantal vrijwilligers gepost om te waarschuwen voor lastige punten of te helpen met een moeilijk hek. Ook op boerderij Meijendel stond nog een vrijwilliger om daar waar nodig te helpen bij de Dunea stalling. Met een consumptiebon voor een drankje en voor een pannekoek naar keuze was het goed toeven in de boerderij. De eigenaar van Meijendel geeft ons korting op de consumpties en zorgt dat er hooi voor de paarden is. Behalve een enkel hagelbuitje heeft vrijwel niemand zich gestoord gevoeld door het weer.

Bij terugkeer op Duindigt stond de koffie en thee alweer klaar en was er water en gras voor de paarden. Alle ruiters waren blij en hadden genoten en waren vol lof over de organisatie.

sfeerimpressie ETR