Ruiteravond

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, de Ruiteravond van P.V. Koningin Emma in het Adelbert College. Ruim 200 gasten, zowel leden als andere belangstellenden waren op het feest afgekomen.

De avond begon met een powerpoint-presentatie van de jeugdruiters. Zij vertelden met behulp van foto’s wat ze afgelopen jaar met hun paarden gedaan hebben en wat hun doelen voor het komende jaar zijn in de paardensport.

Daarna was er de speech van de nieuwe voorzitter John-Paul Didden. In zijn speech zei hij dat hij vereerd was om voorzitter van de bijna 85 jaar oude vereniging te zijn. Verder benoemde hij de activiteiten van het afgelopen jaar en presenteerde hij de plannen voor het komende jaar.

In zijn speech gaf hij ook aan dat hij het clubblad het PraatPaard, dat door het terug trekken van de hoofdsponsor nog maar één keer per jaar verschijnt, weer nieuw leven wil inblazen.

Jeugdruiter van het Jaar: Larissa Bos foto van Mireille Reijerse

Na de speech werden de bekers voor de best presterende ruiter en jeugdruiter van het jaar uitgereikt. Dit jaar ging de titel Ruiter van het Jaar naar Annemarieke Roling die ook afgelopen jaar onder de vlag van de P.V. Koningin Emma op internationaal en paralympisch niveau uitkomt met haar paarden. Zij kreeg ook een kleine attentie omdat zij 25 jaar lid is.

De Jeugdruiter van het Jaar was dit keer Larissa Bos, die met haar nieuwe paard al 12 winstpunten heeft weten te vergaren.

Esmee Kramp ontvangt Blesbokaal foto door Mireille Reijerse

Ook werd de winnaar van de Bles-competitie in de categorie jeugd uitgereikt. Deze ging naar Esmée Kramp met haar paard Aristocraat. Zij kreeg de Bles-bokaal overhandigd en een deken voor haar paard.

Om ongeveer 21.00 uur begon het toneelstuk waar de meeste gasten voor gekomen waren. De toneelclub van P.V. Koningin Emma speelde dit jaar het stuk “Hotel te Koop!” van Henk Roede. Een hilarisch stuk waarin een ouder echtpaar, gespeeld door Corry Nordman en Gerard van der Laan, hun landelijke hotelletje zo aantrekkelijk mogelijk proberen te presenteren aan een potentiële koper (Harm van Os) en zijn secretaresse (Deborah Vogels) die tevens zijn maîtresse is. Het hotel is echter erg verouderd en het personeel, wat bestaat uit een piccolo met rugklachten (Kees Onvlee) een overspannen kamermeisje (Sylvia Hooijmans) een kokkin die specialiseert in verbrande kip (José Kooijmans) en een iet wat dommige tuinman (Henry van der Weijden), kan het werk in het hotel niet echt aan. En dan is er nog de buurman (Henk Lelieveld) die om de haverklap een schadevergoeding komt eisen.

Gelukkig koopt de potentiële koper het hotel toch, omdat hij het de ideale plek vindt voor zijn nieuwe kerncentrale. Om het hotel en vooral ook zichzelf en hun personeel te redden van de bedelstaf, sluit het echtpaar een weddenschap met de koper af om de koop ongedaan te maken.

Dit lijkt een onmogelijke opgave, maar gelukkig verblijft er ook een hotelexpert in het hotel. En ook de vrouw van de koper met haar vriendin, die denken dat haar man op zakenreis is, verblijven in een weekendje in het hotel.

Onder leiding van Rien van Os en Riet Heijstek maakten de toneelspelers er weer een heel schouwspel van waar iedereen weer hartelijk om kon lachen.

Aan het eind van de avond konden de gasten nog genieten van een drankje en een hapje in de aula. Alfons Belt zorgde voor de muziek en er was ook nog de uitslag van de loterij waar ruim 350 prijzen verloot werden, van planten tot een diner voor twee.

Het was weer een zeer geslaagde avond die tot in de kleine uurtjes duurde. Klik hier om de foto’s gemaakt door Klaas Peereboom nog eens terug te kijken.

Met dank aan de sponsoren:

  • Timmer & Onderhoudsbedrijf C.A. Van Schie
  • Veeverloskundige – castreur E. Scheffer
  • Thiry Groente- en Fruitbedrijf