Horse event 2016

Door Marjolein Gerritsen

10 september 2016 is de zaterdagochtend les naar Horse Event geweest.

Al vroeg vertrokken wij naar Ermelo, waar wij rond 10 uur aankwamen.

Er moest ver van het evenemententerrein geparkeerd worden, waarna er met een bus naar het evenemententerrein gereden werd. De opkomst was een stuk groter dan de organisatie had verwacht en ook de aanrijroute was niet handig gekozen. Hierdoor deden de bussen er erg lang over.

Er was inmiddels een lange rij ontstaan met een wachttijd van +/- 2 uur. Na de lange wachttijd en de reis in de overvolle bus, kwamen wij eindelijk aan op het evenemententerrein.

Het was erg druk, maar wel goed georganiseerd. Overal was duidelijk aangegeven wat waar was en hoe laat bepaalde evenementen plaats zouden vinden. Er waren veel leuke acties, indrukwekkende shows en mooie paarden. Zo waren er onder andere Jesse Drent, Eva Roemaat en Brit Dekker.

Ook was er een erg indrukwekkende tentoonstelling over het lichaam van paarden. Er waren echte onderdelen, zoals hoeven, benen en een hart. Het was erg indrukwekkend om het verschil tussen een gezonde hoef en een beschadigde hoef van binnenuit te zien.

Rond 5 uur zijn wij terug gekeerd naar de parkeerplaats. De organisatie had inmiddels een hoop meer bussen geregeld, waardoor wij vrij snel weer bij de auto waren en naar huis konden. Ondanks de lange wachttijden en drukte was het zeker een hele gezellige en geslaagde dag!

foto via horse-event.nl