De jeugdruiters maken kerstpaarden


Hoi, ik ben Julie. Er was gevraagd aan de jeugdleden of iemand een stukje wilde schrijven over het kerststukjes maken en gourmetten dat we op 9 december hebben gedaan met de jeugdleden. En ik wilde dat heel graag doen.

Zaterdag 9 december zijn we op de Johanneshoeve, bij Maartje thuis, gaan gourmetten en kerststukjes maken. Toen we aankwamen hadden Larissa en Maartje alles al klaar gezet en gingen we gezellig gourmetten.

Rond 19:00 kwam Els met alle materialen en een voorbeeldje om ons te helpen om de kerststukjes te maken. Iedereen moest wel zijn eigen versiering meenemen.

Eerst kregen we een paardenhoofd dat uit hout was gesneden. Daarna hadden we een oud dekbed waaruit we dezelfde vorm moesten knippen als het paardenhoofd en het op het hout leggen.

Toen kregen we een stofje. Je kon uit twee kleuren kiezen: donkergroen en lichtgroen. Iedereen had dus een stofje gekozen. Dat stofje moesten we, met een grote nietmachine die speciaal voor hout was, het vastmaken op het hout.

Daarna gingen we het versieren met allemaal verschillende dingen die je mocht meenemen. Als je wat wilde vastmaken dan kon dat met een lijmpistool.

Het was heel erg leuk en iedereen had een mooi kerststukje gemaakt op zijn eigen manier. Kortom het was een hele leuke avond!

Ik vond het heel leuk om dit stukje te schrijven hopelijk doen we dit volgend jaar weer! Ook wil ik Martine nog bedanken voor de gastvrijheid. Voor iedereen wens ik ook nog een mooi 2018.

Veel liefs Julie l’Ami