Zonovergoten Enjoy the Ride rit door duin en over strand op zaterdag 5 mei 2018.

In alle vroegte werd het grasveld bij het Berkhei marktterrein voorzien van rondom schriklint zodat daar de trailers en paardenwagens konden parkeren. In een ruime tent was het secretariaat gevestigd, waar de deelnemers werden voorzien van een routebeschrijving en een plattegrond, evenals een Rabo-tasje met de nodige versnaperingen voor onderweg. De route was ook afgezet met de gebruikelijke gekleurde linten. Na een kop koffie of thee hielpen wij 45 deelnemers en 12 “grooms” (veelal ouders die met fiets of auto de ruiters wilden volgen) op weg. Via bos en duin richting strand en op het strand de keuze om wat extra kilometers te maken door richting Katwijk te rijden, of om rechtstreeks richting Scheveningen te gaan. Bij Scheveningen liep de route richting Watertoren en vandaar via een ruiterpad naar de boerderij Meijendel. Daar konden de paarden binnen in de stal of buiten in de paddock vastgezet worden. Op de boerderij kon men met de meegebrachte consumptiebonnen een drankje en een pannekoek bestellen.

Vooraf waren de deelnemers erop gewezen dat zij zich vooral niet moesten haasten om terug te rijden, aangezien op het marktplein rond 15.00 u de Liberty Tour werd verwacht met een fanfare en een flinke hoeveelheid legervoertuigen. Gelukkig waren de muziek en de voertuigen alweer vertrokken toen de eerste deelnemers arriveerden.

Het weer was natuurlijk uitmuntend en de stemming was daarom opperbest. Dankzij onze vrijwilligers werd ervoor gezorgd dat het de deelnemers aan niets ontbrak. De reacties van de deelnemers na afloop van de rit waren lovend. Men had genoten tijdens de route en het strand bleek voor velen een geweldige ervaring.

Op zaterdag 27 oktober houdt Koningin Emma wederom een Pink Ribbon Enjoy the Ride rit.