Meijendel ontvangt kwaliteitslabel ‘paarden welkom’!

Marleen Ras van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond overhandigde het eerste kwaliteitslabel ‘Paarden Welkom’ aan Edward Verhey, hoofd communicatie van Dunea, de eigenaar van het duingebied Meijendel, in bijzijn van wethouder Hubert Schokker, Peter Baauw, hippisch vertegenwoordiger van Wassenaar en ere-voorzitter PV Koningin Emma, Paul Smulders, eigenaar van stoeterij ‘In ’t Groene Hout’ en Cees Jan Bouwman eigenaar van boerderij Meijendel.

Meijendel heeft met de ontvangst van het kwaliteitslabel de Nederlandse primeur. Dit typeert de kwaliteit van het gebied, want de locatie moet aan vele eisen voldoen. Zo moeten bijvoorbeeld de ruiterpaden goed aangegeven staan en toegankelijk zijn. Omdat de natuurgebieden volop bezocht worden door recreanten, is het zaak, dat ook de ruiters goed van de paden gebruik maken. De toegankelijkheid voor aanspanningen en de parkeermogelijkheden voor trailers moet eveneens goed geregeld zijn. Uiteraard moeten de stallen aan alle eisen voldoen.

Ook de provincie Zuid-Holland ziet het belang van het met en naast elkaar kunnen recreëren in de natuur en draagt haar steentje bij aan dit alles. 
Hopelijk zullen vele paardenliefhebbers als vanouds hun weg naar Meijendel vinden!