Eva Lunau: “Onze doelstelling is om eerst de Prix St. Georges te verbeteren.”

De kop is eraf! Op 24 juni mochten All Star (v. Aljano) en ik voor het eerst de Prix St. Georges gaan starten bij de Subtop wedstrijd in Abcoude. Ons debuut verliep heel goed, met uiteindelijk een percentage van 60,96 % en een 5e plek van 17 ruiters. De proef werd gejureerd door Sven Rothenberger, wat alles nog veel spannender maakte.
Terwijl wij nu starten in een hogere klasse, start ik nog steeds in het ZZ-Zwaar. Dit gaat continu beter, met een overwinning op 30 juni in Aerdenhout met 63,5 %. Wij kregen heel motiverende opmerkingen, waaruit bleek dat wij een succesvolle toekomst tegemoet gaan.
Onze doelstelling is om eerst de Prix St. Georges te verbeteren, door aan de oprichting en losgelatenheid te werken, waardoor de proef vloeiender en harmonieuser gaat worden. Tegelijkertijd trainen wij ook hard voor de U25 thuis, de piaffe en wissels om de twee gaan al snel vooruit. Terwijl deze oefeningen gevorderd zijn, komen wij altijd weer terug op het basiswerk om kracht op te bouwen.
Ondertussen, train ik ook mijn 4 jarige Jarovanck Pp (Donnerhall x Lord Leatherdale) en kijk erna uit om hem tegen het eind van dit jaar een keertje te starten.
Ik geef ook lessen in dresuur (ook voor springruiters), sindsdien ik de opleiding ORUN niveau 4 t/m ZZ-Zwaar 2 jaar geleden heb afgerond. Door zelf meer ervaring te krijgen, ontwikkel ik kennis die ik over kan brengen en aanpassen aan mijn leerlingen.
Voor lessen kun je mij een mailtje sturen: evalunau@gmail.com