Werkzaamheden bij recreatiegebied Vlietlanden

foto via sleutelstad.nl

Zoals jullie wellicht al gezien hebben zijn er flink wat bomen gekapt aan de rand van het recreatiegebied de Vlietlanden langs de A4. Een deel van deze kapwerkzaamheden besloegen ook het deel waar het ruiterpad ligt.

De Gasunie is in verband met het aanleggen van de Rijnlandroute bezig om enkele grote gasleidingen te verwijderen en verleggen. De ruiterpaden blijven echter gewoon open. In het weekend wordt er niet gewerkt, dus kunnen ruiters ongestoord rond de Vlietlanden rijden over de daarvoor bestemde paden. Door de weeks kan er ook gewoon van de ruiterpaden gebruik gemaakt worden. Op de plekken waar op dat moment gewerkt wordt, worden ruiters omgeleid via het fietspad.

Men moet wel rekening houden met dat er langs de ruiterpaden op de plekken waar gekapt is verschillende markeringen zijn aangebracht in de vorm van linten en draaiende bollen.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden tot eind september of begin oktober duren.

Ook de SGW-Zuid-Holland gaat ondanks de werkzaamheden gewoon door. Echter heeft de organisatie wel moeten besluiten om de menwedstrijd te laten vervallen. Omdat de organisatie de veiligheid van de menners niet kan garanderen. Voor meer informatie kun je kijken op eventingzuidholland.nl/menners/menners-nieuws/